Prifloats logotype

Säkerhet och Teknik – BPM

BPM-systemet är en helt webbaserad applikation, programmerat i PHP som körs på Linuxserver med MySQL som databas. All kod dokumenteras enligt standard samt bygger på ramverk och produkter som följer standard vilket innebär att det är lätt att underhålla och vidareutveckla. Hela systemet använder https, vilket innebär att all information till och från systemet skickas krypterad.

Transaktionshantering utnyttjas för att säkerställa korrekt data i databasen. Dessutom används Ajax-teknik för att öka prestanda och användarvänlighet.

Datacentret där webbservern står har helt redundant system för kraft och kyla och har avancerade yttre skyddssystem- och släcksystem genom halogengas. Två olika och helt fysiskt åtskilda datacenter möjliggör redundans rent geografiskt. Anläggningen är byggd för att kunna hantera de mest frekventa yttre riskerna vid drift av servrar, system och applikationer. Anläggningen minimerar risker som exempelvis är relaterade till inbrott, brand, strömförsörjning (exempelvis elavbrott, åska och spännings- variationer), vattenskador och sabotage.

Datacentret har en av Europas stabilaste och snabbaste IP-nät. Anslutningen till hallen sker via tre olika fiberleverantörer och hastigheten ligger på gigabitnivå. Vid ett eventuellt avbrott kopplas trafiken automatiskt om och leds direkt vidare till besökarna. UPS-systemen och dieselaggregatens matningar ligger på separerade system och är ej beroende av varandra. Vid ett eventuellt strömbortfall kommer energin från UPS:ernas batterier.

NCC Property Development

OlleForsberg3_beskuren_270_146”Prifloats mätningar är ett bra hjälpmedel för att prioritera våra resurser och har på ett överskådligt sätt fokuserat på att driva projektet framåt.” Olle Forsberg, Head of Sales and Investments på NCC Building Norway AS

Nyheter
  • Inga nyheter just nu